img_4166.jpg

Klankschaalbehandeling

Diepe ontspanning, meer bewustwording

Een klankschaalbehandeling biedt een diepe ontspanning aan het lichaam en versterkt het zelfhelend vermogen.

Het kan gebeuren dat er blokkades in het lichaam of in het gevoelsleven worden ervaren. Er kunnen in dat geval meerdere behandelingen gewenst zijn om daar aan te werken. Een klankschaalbehandeling kan ook een goede therapeutische ondersteuning zijn naast andere behandelingen.


De klankschaal heeft voor iedereen een harmonieuze klank, die inwerkt in op ons lichaam, op onszelf, op onze gevoelens, emoties en herinneringen. De klankschaal heeft buiten klank ook een trilling, die krachtig is en zich snel door het lichaam verplaatst.  Door de trillingen krijgen alle lichaamscellen een fijne subtiele massage met als gevolg dat de energie gaat stromen en lichaam en geest in balans worden gebracht.


Je mag sceptisch zijn, je zal ervaren dat de klankschalen iets bij je teweegbrengen. Sommige mensen voelen oppervlakkige trillingen, anderen voelen ze meteen ver door het lichaam gaan. Naarmate je meer ontspant, of meerdere massages ondergaan hebt, zal je merken dat je een diepe ontspanning kunt bereiken en je ook meer bewust wordt.


Voor deze behandeling neem je plaats op de behandeltafel, met kleding aan, in een ontspannen houding met je ogen gesloten, dit om meer bij jezelf te blijven en de behandeling bewuster en meer ontspannen te ervaren.  De klankschalen worden op of naast je lichaam gezet en zacht aangeslagen.  Het is aan te raden om hiervoor gemakkelijke kledij aan te trekken en sieraden of riemen liefst af te doen omdat deze teveel met de klankschalen resoneren.

Bij eventuele pijnklachten als gevolg van spanning of overbelasting van de spieren, kan er ook gekeken worden hoe we de klankschalen nog verder kunnen inzetten, eventueel aanvullend met stemvorken.

De klankschaalbehandeling is specifiek op jou afgestemd.