meridianen-voorzijde.jpg

Meridiaanbehandeling

Laat je energie terug stromen

Meridianen kunnen worden gezien als kanalen die ervoor zorgen dat de levensenergie op de juiste manier door het lichaam wordt rondgestuurd.  Door middel van deze kanalen worden twaalf belangrijke organen verbonden met alle andere zintuiglijke, emotionele en fysiologische aspecten van het lichaam.

De meridianen zitten zowel links als rechts en bevatten zo ruim 300 acupunctuurpunten.  

Bij een meridiaanbehandeling worden de meridianen getest om meer grip te krijgen op de gezondheid van de cliënt.  De meridianen houden niet alleen verband met een primair orgaan en energiesysteem, maar ook met spieren.  De meridianen worden getest via alarmpunten, dit zijn de acupunctuurpunten. Door deze test te doen komen we te weten of de energieën van een meridiaan overbelast, ontoereikend, verstoord of vertraagd zijn. 

Als er teveel energie door een meridiaan stroomt, gaat het alarm af en wordt de energiestroom onderbroken en vindt er zich een verstoring van energiestroom plaats.  Als dergelijke verstoring chronisch wordt, is dit een voorbode voor een eventuele ziekte.


Bij een meridiaanbehandeling wordt gebruik gemaakt van stemvorken die betrekking hebben op de betreffende meridiaan.  Ook wel eens gevolgd door een klankschaal indien zich dit aandient.